Skip links

ioga-martorell

Els 10 cossos espirituals

Segons les ensenyances ioguiques, l’esser humà consta de 10 cossos espirituals.

1.Anima 2.Ment Negativa 3.Ment Positiva 4.Ment Neutral 5.Cos Físic 6.Arc de Llum 7.Aura 8.Cos Prànic 9.Cos Subtil 10.Cos Radiant

Si entiendes que tú constas de diez cuerpos, Y eres consciente de esos diez cuerpos, y los mantienes  en equilibrio,el universo entero estarà en equilibrio contigo.

Yogui Bhajan

 

Equilibrar i desenvolupar les qualitats d’aquests 10 cossos forma part del procés d’ evolució i creixement espiritual de l’esser humà
Veiem les característiques de cada un d’aquests 10 cossos:

 

1.Anima

L’ànima  representa la nostra essència ,és l’energia divina en l’esser humà i  ens dona l’experiència de la nostra unió amb l’infinit.
Quant l’ànima és forta  estàs tan connectat amb la teva pròpia infinitat que ets pots relaxar en el fluxe de l’energia de Deu  i utilitzar-la per crear una vida plena.
Quant s’està fora de contacte amb l’ànima ens trobem deprimits, confusos, negatius, dèbils.
És per això que en la Numerologia, el número de l’ànima és el primer    número, ens mostra el que som en realitat, la nostra essència.

Per connectar amb l’ànima: Meditació, elevar la Kundalini, obrir el cor.

 

2. Ment Negativa

La ment negativa dona la capacitat de discriminar, de mostrar els obstacles, els perills que pot haver-hi en qualsevol situació.
Dona també l’anhel de pertànyer el qual en la seva expressió més elevada et porta a connectar de manera molt profunda amb la teva divinitat.
Quant la ment negativa està desequilibrada és tant poderosa que crearà por i carència d’intuïció, hi ha necessitat de dependència de les persones i les coses materials i sempre el primer que es veu és negativitat en tot ,l’emoció de la por domina al Ser,en canvi si està equilibrada es perdrà la por  al fracàs doncs es comprendrà que la part negativa de totes les situacions serveix per protegir-nos.

Per equilibrar la Ment Negativa: Valora la teva disciplina, desenvolupa relacions conscients d’integritat, si la ment negativa està molt forta, enforteix la ment positiva.

 

3.Ment Positiva

La ment positiva ens mostra les possibilitats ens dona la imaginació, l’optimisme, és la que projecta la que veu el que es pot  aconseguir en cada situació.
Aquesta ment ens té que donar la capacitat de poder veure la part constructiva de les situacions, poder valorar tot allò que hi ha de bo i portar a terme les accions amb serenitat i amb confiança.
Si la ment positiva és dèbil et pots veure’t superat per l’entrada de pensaments de la ment negativa la qual cosa pot ser depriment i paralitzant.
Per equilibrar la Ment Positiva: Enfortir el punt del melic ,incrementar       l’ autoestima, utilitzar afirmacions positives, si la ment positiva està molt forta, enforteix la ment negativa.

 

4.Ment Neutral

Aquesta ment és la que filtra i considera els aspectes de la ment negativa i positiva , permetent veure que hi ha de negatiu i de positiu i saber quina és l’acció més apropiada  i amb consonància amb l’ànima.
La ment neutral actua amb la intuïció i fora de l’ego,
Per potenciar la ment neutral: Meditació.

 

5.Cos Físic

El cos físic és considera el temple on té lloc la nostra existència en aquesta vida. És important tenir el cos físic sa per poder mantenir harmoniosament la connexió entre el ser mental, espiritual i físic.
En conseqüència és important seguir una vida sana , fer exercic, ioga, per mantenir el cos en forma…
Aquest dona la capacita d’equilibrar tots els aspectes de la vida, representa el mestre que ens pot fer vèncer la debilitat interna a través de la voluntat i la disciplina corporal i interna.
Claus del Cos Físic: Fer exercici amb regularitat, ensenyar.

 

6.Arc de Llum

L’arc de llum és la protecció psíquica del esser humà, és un arc d’energia que va de lòbul a lòbul de cada orella creant un arc, tant en l’home com en la dona, però a més a més la dona té un altre  arc de llum que va d’un pit a l’altre .

Quan més fort i més radiant sigui aquest , així serà la nostre projecció psíquica , força mental, capacitat meditativa  i de concentració i també la facultat intuïtiva
Si l’arc de llum és dèbil, la ment està desequilibrada i vulnerable a totes les emocions i vibracions de les demés persones i entorns on ens moguem.
Les glàndules pituitaria i pineal desenvolupen l’arc de llum.

 

7.Aura

L’aura és el camp electromagnètic que rodeja el cos físic.
L’aura actua  com un cos de protecció, com un escut, pot atraure positivitat i allunyar la negativitat d’altres persones i  situacions.
Si l’aura és dèbil pots no tenir autoconfiança i la negativitat pot entrar en la ment i en el cos físic produint alguna  malaltia  ja que aquesta sempre comença a nivell energètic en l’aura.

Per potenciar i equilibrar l’aura: Vestir roba blanca i de fibres naturals i meditar.

 

8.Cos Prànic

Aquest cos flueix dins del cos físic però a un nivell subtil, energètic.
És el cos que manté la nostra existència terrenal, el prana és l’energia vital que flueix a través nostre i manté el cos i totes les funcions físiques, psíquiques  i espirituals en funcionament.
Si aquest cos està dèbil  pots tenir una constant ansietat un baix nivell d’energia així com fatiga crònica.
Per ajudar a reforçar i vitalitzar el prana o l’energia vital és molt eficaç fer exercicis de respiració (Pranaiames)

 

9.Cos subtil

És el cos que dona la capacitat de veure més enllà del que es percep, més enllà de lo aparent, de llegir entre línies.
El cos subtil i l’ànima estan connectats , tant és que  a l’hora de la mort el cos subtil transporta l’ànima  en el seu viatge evolutiu.

Claus pel cos subtil: Compromís, fes qualsevol meditació o kriya durant 1000 dies.

 

10.Cos Radiant

El cos radiant es projecta més enllà del cos subtil més enllà de l’aura, la seva força i la seva llum depèn del nostre estat de consciència de l’estat físic i mental.
És la força curativa de l’esser humà la projecció de l’energia interna, la seva força et dona valentia i exerceixes una presencia magnètica i afrontes la vida amb una actitud del 110%.
Perquè aquest cos és pugui manifestar necessita que la resta dels cossos estiguin treballats i en equilibri.
Claus del cos radiant: Compromís i deixar-se els cabells llargs.

Altres entrades d'interès

Return to top of page